Sunday, January 29, 2017

TIPS LUKA BERSALIN CAESAR CEPAT SEMBUH

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…
Hari ni Wanie nak share tentang TIPS LUKA BERSALIN CAESAR CEPAT SEMBUH dan mengelakkan sebarang jangkitan atau terbuka jahitan. Ngeriii sangatt bile terpikir jahitan tu terbukaaa. Arghhhh. Sakittt kot 🙂
bsalin-czer
Pengalaman sendiri, bersalin anak sulung, Wanie kena Emergency Caesar sebab Cord Prolapse (bahasa melayu die tali pusat keluar dulu dari kepala baby, so takut baby lemas sebab tu kene emergency caesar).
Tak semua orang tahu cara jaga luka caesar ni macam mana. So kat sini Wanie share beberapa tips untuk yang ibu ibu bersalin caesar. Semoga memberi manfaat kepada yang memerlukan 🙂
  1. PASTIKAN LUKA SENTIASA KERING
    Selepas mandi, pastikan luka di lap sehingga kering dengan kain yang lembut, bukannya tisu. Gunakan ‘hair dryer’ jika perlu.Korang mesti pastikan kawasan luka sentiasa kering dari peluh tau. Kalau korang jenis yang kuat berpeluh ‘on’ la kipas ye. Kalau ada ‘aircond’ boleh je ‘on’ aircond tu. Bila kawasan luka tu lembap akan menyebabkan jangkitan kuman. So untuk ibu yang bersalin caesar part ni paling penting, jangan ambil mudah tentang kebersihan di kawasan luka tu. Silap-silap nanti jahitan boleh terbuka dan kena jahit semula. Kalau tak nak kena jaga kebersihan kawasan luka betul-betul ya 🙂

  2. ELAKKAN MENYAPU SEBARANG UBAT TRADISIONAL PADA KAWASAN LUKAPlease keep in mind ya! Jangan nak sapu apa-apa krim atau ubat pada 10 hari pertama bersalin. Sebelum discharge doktor/nurse memang da pesan siap-siap pasal ni. Jangan nak memandai okay! Minyak gamat atau minyak traditional atau krim krim ni dikhuatiri akan melambatkan percantuman kulit di bahagian luka. Kalau luka dah bercantum, barulah korang boleh guna sebarang ubat sapu. Itu pun kalau boleh dapatkan nasihat dari doktor dulu k. Wanie aritu tak da sapu ubat apa apa pun.

  3. ELAKKAN GUNA SABUNUntuk minggu pertama dan kedua bersalin tu, dinasihatkan supaya mengelakkan penggunaan sabun semasa mandi. Kalau nk sabun bahagian lain tu boleh. Tapi elakkan sabun bahagian luka tu ye. Jangan g tonyoh dengan sabun antibakteria pulak. Sebab doktor cakap jaga kebersihan kan. Hihi. NO NO NO. Kalau nak cuci guna air je keh.

  4. ELAKKAN AKTIVITI LASAKUntuk seminggu yang pertama elakkan melakukan aktiviti lasak ye. Walaupun korang ni polis ke askar ke yang dah biasa lasak lasak ni, untuk tempoh seminggu pertama tu mohon la jadi perempuan terpaling sopan ye sayang sayang semua. Elakkan aktiviti yang memberi tekanan pada luka. Kalau korang nak tau, nak batuk atau bersin pun kena sopan tau. Uhuk uhuk camtu je batuknya. Minta bantuan keluarga untuk melakukan aktiviti harian. Time camni je la boleh bermanja kan. Takda sapa nak marah time neh 🙂

  5. ELAKKAN MENGAMBIL UBAT TRADISIONAL SEMBARANGANPlease ye korang, dapatkan nasihat doktor dulu sebelum nak ambil ubat ubat tradisionalseperti  akar kayu atau jamu ni. Bukan ape, tak semua  ubat ubat tu sesuai diambil oleh ibu yang bersalin secara caesar ni.

  6. SUSUKAN BABY SECARA EKSKLUSIF
    Menyusu badan sudah terbukti dapat menyembuhkan luka dengan cepat. Setiap kali menyusu, badan akan mengeluarkan hormon oxytocin yang menolong mengecutkan rahim dan mengurangkan risiko tumpah darah. Dapatkan bantuan dari jururawat dari hari pertama bersalin, bagaimana posisi menyusukan anak yang sesuai tanpa menjejaskan luka. Sekarang pun ade jual bantal yang boleh letak kat pinggang tu kan. So boleh letak baby atas bantal tu masa proses penyusuan.
    bantal
  7. AMBIL MAKANAN YANG KAYA DENGAN ZAT BESI, MULTIVITAMIN DAN ZINC
    Zat besi penting kerana semasa proses bersalin kita dah banyak kehilangan darah. Kekurangan zat besi akan mengakibatkan ibu berasa cepat penat, pucat dan mudah pitam. Multivitamin pula untuk membekalkan nutrisi dan zat penting pada tubuh, manakala zinc membantu menyembuhkan luka dengan cepat.
    Tapi kite susah nak dapatkan kuantiti yang diperlukan oleh tubuh dari gaya pemakanan dan diet harian kite. So Wanie cadangkan korang ambil lah SUPPLEMENT untun mencukupkan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh.
  8. PENGAMBILAN SUPPLEMENT SHAKLEEAntara supplement terbaik yang diuji dan terbukti secara klinikal. Ibu bersalin caesar boleh cuba amalkan VIVIX dari SHAKLEE. Vivix ni ALL IN ONE.
     – BOLEH SEMBUHKAN LUKA DENGAN CEPAT
    – BOLEH MENCANTIKKAN KULIT
    – SEBAGAI MILKBOOSTER
    – BERTENAGA
    – BOLEH BANTU TURUNKAN BERAT BADAN

    Banyak kan manfaat yang bakal korang dapat. Kebetulan bulan JANUARI ni PROMOSI VIVIX. So jangan lepaskan peluang untuk grab VIVIX ni. HARGA JIMAT DAN BERBALOI BALOIII
    Untuk order, boleh WHATSAPP 011-3314 7296. InsyaAllah saya menjanjikan the best of price and also full consultation as well. 🙂

    WANIE NAZERI
    011 3314 7296
    Your Trusted Shaklee Distributor
    facebook-icon-preview-1 Wanie Nazeri
    instagram   Wnr.Healthcare

PROMOSI VIVIX

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..
Bulan nih sememangnya bulan untuk Vivix by Shaklee. Kenapa saya cakap bulan nih bulan untuk Vivix?
Sebabnya bulan nih harga VIVIX sangatlah berbaloi-baloi. Ramai yang menantikan PROMOSI VIVIX ni. Lebih JIMATTTT!!
Untuk yang masih belum tahu, VIVIV ni merupakan SUPPLEMENT yang TERBAIKK dari SHAKLEE kerana merangkumi kesihatan keseluruhan. ALL IN ONE!!
Nak CANTIK?
Nak SLIM?
Nak IKHTIAR HAMIL?
Nak SEMBUHKAN LUKA LEPAS BERSALIN lebih cepat?
Semuanya ada dalam VIVIX SHAKLEE 🙂
vivix_angle
Okayh, kat sini saya nak list kan secara ringkas kenapa Vivix nih merupakan supplement yang terbaik daripada Shaklee so that uols lebih memahami dan mengetahui manfaat dan kelebihan yang ada jika anda mengambil Vivix sebagai supplement dan makanan tambahan.
Antara MANFAAT dan KELEBIHAN Vivix Shaklee:
  • Mengelakkan cyst and fibroid, bagi yang dah sedia ada insyaAllah Vivix dapat membantu mengecutkan cyst dan fibroid.
  • Mengelakkan kanser payudara
  • Anti-aging, mengurangkan kedutan dan garis-garis halus pada muka dan keseluruhan badan
  • Untuk kelihatan Awet Muda dari USIA SEBENAR
  • Mengurangkan masalah rambut gugur
  • Mengelakkan gemuk dan obes
  • Mengurangkan gatal yang disebabkan oleh resdung
  • Mengurangkan jeragat dan juga jerawat
  • Meningkatkan kesihatan dan memberi tenaga kepada Pesakit Kanser, Diabetes, Gout, Strok, Darah Tinggi, Sakit Jantung, SLE etc.
  • Bagus untuk membunuh sel kanser or sel yang abnormal dalam badan
  • Sesuai untuk heavy smoker, mengurangkan sakit dada dan mencairkan kahak dan lendir dlm dada akibat rokok serta insyaAllah mampu membantu untuk menghentikan ketagihan pada rokok (ketagihan pada dadah juga insyaAllah boleh dihentikan dengan pengambilan Vivix secara berterusan)
Ini pula bahan-bahan TERBAIK yang terkandung di dalam Vivix :
    anggur-muscadine-1
  1. Anggur Muscadine

    Satu-satunya anggur yg mempunyai lebih satu kromosom yang bermanfaat untuk kesihatan.. Anggur ini mempunyai ciri-ciri untuk menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kanser, juga sebagai anti-virus dan anti-bakteria.


    Anggur muscadine dan bijinya adalah satu sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti-radang. Jika dibandingkan dengan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.
  2. Elderberry atau Sambucus Nigra

    Elderberry juga dikenal sebagai Sambucus Nigra. Buahnya bulat kecil berwarna ungu gelap bergugusan seperti anggur. Buah ini banyak tumbuh di Eropah, Amerika Utara, Asia, dan Benua Inggeris. Elderberry merupakan buah yang popular dan telah lama digunakan dalam perubatan tradisional.
  3. elderberry

    Jus Elderberry telah terbukti sangat efektif dalam penyembuhan flu dan juga digunakan untuk mengubati pesakit flu pada tahun 1995.
     



    Kandungan vitamin C yang tinggi membuat jus elderberry sangat bermanfaat dalam perubatann penyakit yang disebabkan infection daripada virus dan bakteria.

    Antara manfaat lain yang sangat penting dari jus Elderberry adalah:
    Kemampuannya untuk mencegah dan mengubati kanser, fakta ini dikaitkan dengan antioksidan yang terkandung di dalamnya.

    - Meningkatkan sistem imunisasi tubuh serta sangat membantu dalam mengubati penyakit AIDS dan kanser.

    - Berupaya untuk menurunkan kadar kolesterol untuk mencegah penyakit jantung.
    - Membantu mengatasi dan merawat masalah diabetes.
    - Meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.
  4. Purple Carrot

    Purple carrot adalah sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytochemical termasuk lah carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab.
  5. purple-carrot 
    Asid klorogenik adalah anti oksidan paling banyak dalam semua carrot dan ia bertanggungjawab mengurangkan diabetes.

    Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen. Ia mengurangkan risiko penyakit jantung.
  6. Polygonum Cuspidatum

    Polygonum Cuspidatum (knotweed jepun) adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari asia, yg juga byk ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed jepun adalah sumber komersial Resveratrol.
polygonum-cuspidatum

Polygonum Cuspidatum banyak manfaat kesihatan dan digunakan utk merumuskan supplement anti penuaan. Kesimpulan dari ujian demi ujian menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.



Bagi mereka yang semangnya menghidapi penyakit, sewaktu awal pengambilan mungkin mengalami healing crisis. Teruskan pengambilan, insyaAllah selepas dua hingga tiga kali pengambilan uols akan dapat merasakan sendiri perbezaannya 🙂

Actual price is RM500. But this month harga PROMO memang sangat-sangat berbaloi.
Untuk order, boleh WHATSAPP 011-3314 7296. InsyaAllah saya menjanjikan the best of price and also full consultation as well. 🙂

WANIE NAZERI
011 3314 7296
Your Trusted Shaklee Distributor
facebook-icon-preview-1 Wanie Nazeri
instagram   Wnr.Healthcare

Monday, November 21, 2016

KENAPA SHAKLEE BUKAN BUSINESS LAIN??

Ramai yang tanya Wanie kenapa pilih Business Shaklee ni? First of all dah tentu Wanie dah rasa effect yang bagus dari penggunaan Shaklee ni. Sebab tu rasa terpanggil untuk membantu orang lain yang mempunyai masalah kesihatan.

Bila kita dah rasa sesuatu produk tu bagus kita akan rasa lebih yakin untuk kenalkan kepada orang lain. Dan orang akan jadi lebih yakin untuk beli dengan kita bila kita sendiri yang jadi testimoni. Kebanyakan customer Wanie adalah orang yang terdekat dengan kita, dorang ni la yang akan nampak perubahan kita. Pastu dorang risik-risik la ape yang kite pakai. Time tu la kite menjual produk kite. Tak susah pun kann??

Shaklee ni pulak company yang kukuh. Kalau korang nak tahu Shaklee ni dah hampir 100 tahun di pasaran US manakala hampir 20 tahun bertapak di Malaysia. So tak perlu takut kalau company bankcrupt ke orang atas bawak lari duit ke ape. Sebab kite tak melabur untuk kesenangan orang atasan. Macam mana Shaklee boleh bertahan sehigga hampir 100 tahun?? Dah tentu lah sebab product nya bagus. Sebab tu orang semakin percaya.

Produk Shaklee sentiasa SELAMAT, SEMULAJADI dan BERKESAN. Shaklee telah melaburkan lebih daripada USD250 juta dalam pembangunan produk yang lengkap, penyelidikan dan clinical test. Setiap tahun lebih kurang 83,000 ujian makmal dan kualiti dijalankan ke atas produk nutrisi dan bahan-bahannya sahaja.

Business Plan yang Menarik dan Adil. Sebenarnya Wanie tertarik dengan Business Plan yang tak menindas ahli bawah. Dalam organisasi Shaklee mengamalkan prinsip siapa yang berusaha dia akan dapat. Bukan duduk saja dan mengharapkan orang lain bekerja. Dalam Shaklee kita ditawarkan pelbagai peluang menarik. Contohnya Cash Bonus setiap bulan bagi ahli yang mencapai target jualan. Cash Bonus ni akan diberikan ikut point yang kite dapat dari setiap pembelian produk. Selain itu, ada Car Bonus, trip, pakej umrah dan pelbagai lagi yang menarik yang kite tak mampu nak lepaskan.

Kepada yang berminat untuk jana pendapatan sampingan untuk membantu family tu boleh la try business ni. Modal untuk jadi ahli RM80 seumur hidup. Korang tak perlu beli produk dulu. Dah jadi ahli yang sah, lepas tu korang boleh start menjual dengan cara share testimoni sendiri atau testimoni daripada group. Bila dah dapat customer baru lah order barang. Senang kan??? 
Tak kan nak tengok je orang dapat income 4 5 angka sebulan?? Bertindak lah sekarang. 

Untuk info lanjut boleh whatsapp Wanie 011 3314 7296




My Shaklee's Story

TAK KENAL MAKA TAK CINTA !

Masa sekolah lagi dah kenal Shaklee ni. Tapi tak ambil tahu sangat sebab semua orang tahu Vitamin Shaklee ni agak mahal.

Mula-mula consume Shaklee tahun 2013 mase tu pregnantkan Arissa. Disebabkan Wanie bukan jenis yang minum susu so husband suggest ambil kalsium tablet. Dan kebetulan masa tu Wanie ada sorang kawan yang memang ahli SHAKLEE. So Wanie pun merisik-risik pasal Kalsium Tablet dari SHAKLEE ni. Masa tu pikir nak yang terbaik je untuk baby dlm kandungan tak pikir harga yang mahal tu dah :)

Sebenarnya Shaklee ni ade SET HAMIL yang lengkap untuk ibu hamil. Tapi Wanie cuma consume OSTEMATRIX dan OMEGA GUARD. Vitamin lain ambil dengan KKIA je. Nak jimat :)
Lepas bersalin n berpantang terus lupakan Shaklee. Sebab masa tu tak ada kesedaran langsung pasal kesihatan. Cuma pikir bila sakit gi je hospital n makan ubat :)

Alhamdulillah 2016 Tuhan bagi rezeki. Pregnant anak ke 2. Wanie pun usha Shaklee lagi dengan kawan tu. Masa ni kawan Wanie tu dah jadi ahli Shaklee yang aktif :)
Kali ni Wanie pilih untuk ambil SET HAMIL. Dalam set ni ada ESP, VITALEA, VITAMIN C, B COMPLEX DAN OSTEMATRIX. Bila dah masuk trimester kedua dan ketiga tambah OMEGA GUARD. Masa buat keputusan untuk amik set ni terus daftar jadi ahli. Bijak kan?? Dapat beli set tu dengan harga ahli. Lebih murah dan berbaloi.

Mula-mula masuk ahli tu sebab nak pakai untuk sendiri je. Tak terpikir nak jual pun :)
Tapi tak sampai sebulan lagi consume set ni Wanie rasa ade perubahan pada badan. Maklum lah, masa anak first bersalin czer. So dalam pantang pun main-main je. Badan asik sakit-sakit je masa tu. Tapi lepas consume SHAKLEE ni, sakit pinggang n belakang tu makin berkurang. Yang paling BEST kulit terasa makin cerah, parut pudar dan gebuss hasil dari consume ESP dan VITAMIN C. Lagi satu effect yang paling BESTTT ialah Wanie dah tak sembelitt. Kalau tak before ni sangat seksa bila nak membuang :(

Bila da rase effect kat diri sendiri Wanie rasa happy sangat nak share dengan orang lain dan nak bantu mereka yang mempunyai masalah kesihatan :)

Sebenarnya Shaklee ni tak mahal pun malah sangat jimat. Contoh macam SET HAMIL yang Wanie consume ni boleh tahan sehingga 2 hingga 3 bulan. Jimat kan?? Tak perlu beli setiap bulan macam vitamin lain :)




Untuk sebarang pertanyaan berkenaan produk Shaklee boleh hubungi Wanie 011 3314 7296



Friday, May 29, 2015

TUDUNG MURAH




Inilah masa untuk anda menambah koleksi tudung anda. BIG SAVER!!

SALE! SALE! SALE!


3 PCS RM100
* Exclude Postage

Boleh pilih nak warna apa k. Boleh gak share ngan kengkawan :)


COLOR : SKY BLUE


COLOR : BLUE


COLOR : BABY BLUE


COLOR : AQUA


COLOR : CERISE


COLOR : MAROON


COLOR : CRIMSON


COLOR : RED


COLOR : GREEN

WHATSAPP +60132676830 


1. Material berkualiti setanding jenama terkenal.
2. Selesa
3. Tak panas
4. Mudah digosok

BERBELANJALAH DENGAN BIJAK. MENGAPA BAYAR LEBIH UNTUK KUALITI YANG SAMA :)






Wednesday, May 27, 2015

MAGNETIC BROOCH

Kebanyakan orang akan pakai pin brooch pada tudung dan shawl kan. Korang ade masalah tak kat tudung korang di sebabkan pin brooch tu? Masalah mcm kesan lubang2 pada tudung or shawl ataupon kesan benang tertarik sebab pin brooch tu. Ramai tak yang menghadapi masalah mcm ni?

Iolls ade jumpa satu brooch yang magic!! Memang xmeninggalkan kesan langsung pada tudung kite taw. HEBAT!!

Jom tengok brooch ape yang magic tu.



MAGNETIC BROOCH


                                                  Size : 1.5cm (Diameter)
                                                  Price : RM20
                                                  Promotion Price : RM15 (exclude post)


                                                  Post: Add RM6 (Semenanjung)
                                                 Add RM9 (Sabah/Sarawak)


Jangan risau, takut tercabut, kerana magnet yang dipakai ialah dari jenis Neodymium Magnet, magnet daripada rare earth yang memang kuat. Kita boleh kenal jenis magnet ini daripada finishing magnet yang berwarna silver. Ia juga sesuai bagi mereka yang mempunya alergi pada ferum atau besi kerana magnet ini disalut dengan nickel yang anti-alergi. 

Kami tidak menggunakan magnet biasa yang warna hitam letak kat fridge itu ye. Itu ialah magnet ferrite.

Tarikan magnet ini tersangat kuat, kalo nak tanggalkan magnet tu antara sama lain adalah dengan cara slide kan magnet tu. Jangan tarik tau sebab kebanyakan kes, batu brooch yang tertanggal, bukan magnet. Kalo sayang tudung korang bertukarlah pakai magnetic brooch ni. 

Berminat nak order? Whatsapp +60132676830


Sunday, May 03, 2015

Baju Raya Murah 2015

Mungkin ada yang tak sempat nak hantar jahit baju raya kan. Kebanyakan tailor da close order. Alamak!! Mcm mane nak raye kalo baju raya pon tak ada. Hehe~

Hah! Ape lagi. Cari baju ready made je la. Ape susah kan.. :)

Meh nk cite sket. WNRCollection ade jual baju kurung ready made tau. Ditempah khas tau.

Ade orang ckp. Ala, ape nak kesah. Kat Jalan TAR bersepah org jual baju kurung ready made. OK.. Mmg betul bersepah baju kurung kt Jalan TAR tu. Tp korang pikir sendiri la. Nak hadap traffic jammed, pastu parking lagi. TAPI... Dengan kami anda cuma pilih mane yang berkenan pastu bayar abd tunggu barang smpai depan pintu je. MURAH, CEPAT & SENANG kan. :)

OK. Membebel panjang2 pun korang bosan kan. hehhe. So, marilah kite cuci mata ye.



KURUNG AAFIYA

Color : Purple Plum

Material : Cotton Satin

Size : S, M, L

Harga Asal : RM180 

Harga Promosi : RM150 (FREE POST SM)
**SS add RM10 for postage



KURUNG AAFIYA

Color : Red

Material : Cotton Satin

Size : S, M, L

Harga Asal : RM180 

Harga Promosi : RM150 (FREE POST SM)
**SS add RM10 for postage




KURUNG AAFIYA

Color : Purple Plum

Material : Cotton Satin

Size : S, M, L

Harga Asal : RM180 

Harga Promosi : RM150 (FREE POST SM)
**SS add RM10 for postage




KURUNG AAFIYA

Color : Purple Plum

Material : Cotton Satin

Size : S, M, L

Harga Asal : RM180 

Harga Promosi : RM150 (FREE POST SM)
**SS add RM10 for postage



KURUNG AAFIYA

Color : Purple Plum

Material : Cotton Satin

Size : S, M, L

Harga Asal : RM180 

Harga Promosi : RM150 (FREE POST SM)
**SS add RM10 for postage
========================================================================

Haa, macam mane? Berminat?? 

Macam mana nk ORDER?


SMS / WHATSAPP <NAMA BAJU> <WARNA PILIHAN>


ke +6013 267 6830

Yang penting korang akan berpuas hati sebab:-

✓ Material berkualiti tinggi

✓ Jahitan yang kemas

✓ Kain yang lembut

✓ Selesa dipakai dan tidak panas


❀ KOLEKSI TERHAD DAN EKSKLUSIF ❀

Monday, March 17, 2014

PROMOSI!! HANDBAG WANITA ANGGUN TERKINI 2014!!

KOD : CHANEL LE BOY
HARGA : RM130.00

KOD : GUCCI GOLD 01
HARGA :
1 SET : RM200.00
HANDBAG : RM160.00
PURSE : RM60.00

KOD : GUCCI GOLD 02
HARGA :
1 SET : RM200.00
HANDBAG : RM160.00
PURSE : RM60.00


PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA!!!
HUBUNGI KAMI SEGERA!! 
0132676830


LinkWithin